Binnenwanden en plafonds

Binnenwanden zijn wanden die zich binnen een gebouw bevinden en die worden gebruikt om ruimtes van elkaar te scheiden. Binnenwanden kunnen worden gebouwd van verschillende materialen, zoals hout, metaal, gipsplaten of beton. Ze kunnen ook worden afgewerkt met verschillende soorten materialen, zoals verf, behang of tegels, afhankelijk van de stijl en functionaliteit van de ruimte. Binnenwanden kunnen worden gebruikt om kamers of secties van een ruimte te scheiden, of om functies zoals badkamers of keukens te scheiden van de rest van het huis. Binnenwanden kunnen ook worden gebruikt voor het creëren van opbergruimte of het verbergen van technische installaties zoals leidingen of elektriciteitskabels.

TBOR Afbouw plaatst binnenwanden in de vorm van lichte scheidingswanden die bestaan uit gasbetonpanelen of gipsblokken.

Gasbetonpanelen
Gasbetonpanelen zijn panelen die worden gemaakt door cement te mengen met een gasgevende stof, zoals koolzuur, waardoor er luchtbellen in het materiaal ontstaan. Hierdoor wordt het materiaal licht van gewicht en thermisch isolerend. De panelen worden vaak gebruikt voor wanden en plafonds in garages, kelders, bijkeukens en andere niet-verwarmde ruimtes.

Gipsblokken
Gipsblokken zijn bouwblokken die gemaakt zijn van gips, een materiaal dat ontstaat door het mengen van gipspoeder met water. Gipsblokken zijn een veelgebruikt bouwmateriaal, vooral in de bouw van binnenmuren. Ze zijn brandveilig, geluiddempend, en eenvoudig te snijden en te bewerken. Gipsblokken zijn ook een goedkoop en energie-efficiënt alternatief voor traditionele bouwmaterialen zoals baksteen of beton. De blokken zijn gemakkelijk te vervoeren en te installeren, en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan bouwprojecten, van woningbouw tot renovatieprojecten.

Plafonds
• Gipsplatenplafonds zijn een veelgebruikt materiaal voor het maken van plafonds. Ze zijn licht van gewicht, eenvoudig te snijden en te bewerken, en kunnen worden afgewerkt met verf of behang. Gipsplatenplafonds kunnen worden gebruikt in bijna elke ruimte en zijn een goedkope en efficiënte manier om een plafond af te werken.
• Stucplafonds worden gemaakt door een dunne laag stucwerk aan te brengen over een bestaand plafond. Ze zijn een populaire keuze voor renovatieprojecten, omdat ze kunnen worden gebruikt om oneffenheden of scheuren in een plafond te verbergen. Stucplafonds kunnen worden afgewerkt met verf of behang, en kunnen worden aangepast aan bijna elke stijl of smaak.
• Systeemplafonds zijn plafonds die zijn samengesteld uit losse panelen die worden gemonteerd op een metalen frame. Dit maakt het makkelijk om toegang te krijgen tot de ruimte boven het plafond, zoals verlichting, elektriciteit of de verwarming. Systeemplafonds zijn vaak een populaire keuze voor commerciële of openbare gebouwen, zoals kantoren, winkels of hotels, omdat ze een professionele uitstraling hebben en eenvoudig te onderhouden zijn. Ook kunnen deze plafonds een goede oplossing zijn voor gebouwen met lage plafondhoogtes of gebouwen met speciale eisen zoals brandveiligheid.

Stuc- en spuitwerk

Stucwerk Er zijn verschillende soorten stucwerk, zoals sierstuc, spachtelputz en gipsstuc Sierstuc is meestal gebruikt voor decoratie, terwijl spachtelputz en gipsstuc voornamelijk worden gebruikt

Bekijk deze dienst

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is een techniek waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht op de buitenmuren van een gebouw om het verlies van warmte te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen

Bekijk deze dienst

Akoestiek

Akoestiek in de bouw is de toepassing van akoestische principes bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen Het doel is om een optimale geluidskwaliteit te creëren in een ruimte, zodat het geluid

Bekijk deze dienst