Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is een techniek waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht op de buitenmuren van een gebouw om het verlies van warmte te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen. Buitengevelisolatie kan worden aangebracht op bestaande muren of als onderdeel van nieuwbouw.

TBOR Afbouw heeft uitgebreide kennis van buitengevelisolatie en is in het bezit van het KOMO-procescertificaat. Door jarenlange ervaring zorgen we voor een eindproduct waardoor de isolatiewaarde van het pand of woning verhoogd wordt. We kunnen de buitengevel afwerken met bijvoorbeeld sierpleister, tegels of steenstrips. We werken zowel met keramische als minerale steenstrips.

Sierpleister
Sierpleister als buitengevelisolatie is een techniek die wordt gebruikt voor decoratie en isolatie van buitenmuren van een gebouw. Bij deze techniek wordt een mengsel van stucmortel met isolatiemateriaal aangebracht op de buitenmuur om deze te isoleren en tegelijkertijd te decoreren. De stucmortel wordt vaak in verschillende texturen en patronen aangebracht, zoals golven, rimpels, reliëfs of andere patronen. Dit kan gebeuren door het gebruik van specifieke gereedschappen of door het toevoegen van kleuren aan de stucmortel. Buitengevelisolatie met sierpleister kan de energiekosten van een gebouw verminderen en bijdragen aan een betere geluidsisolatie, en tegelijkertijd een esthetisch aangename uitstraling geven aan het gebouw. Beschadigen van sierpleister kan bijna niet. Daarom is dit bijvoorbeeld heel geschikt voor gebouwen waar kinderen in opgevangen worden.

Steenstrips
Steenstrips buitengevelisolatie is een techniek waarbij dunne strips van natuursteen worden gebruikt om de buitenmuur van een gebouw te isoleren. De steenstrips worden aangebracht op de bestaande buitenmuur en worden verlijmd. Tussen de steenstrips en de bestaande muur wordt vaak een dunne laag isolatiemateriaal aangebracht om de warmteoverdracht te verminderen. Dit soort isolatie wordt vaak toegepast bij renovatieprojecten, omdat het makkelijk te installeren is en niet veel ruimte inneemt. Steenstrips buitengevelisolatie kan bijdragen aan een betere energie-efficiëntie van het gebouw en tegelijkertijd de esthetische uitstraling van de buitenmuur versterken.

Een steenstrip heeft dezelfde kwalitatieve eigenschappen als een baksteen en zijn ook even goed bestand tegen vorst. We plaatsen keramische en minerale steenstrips. Steenstrips zijn een ideale oplossing voor bouwtechnische problemen. Dit komt omdat steenstrips beter aan te passen zijn dan bakstenen. De oorspronkelijke detaillering van ramen en deuren hoeft bijvoorbeeld niet aangepast te worden. Hierdoor heb je weinig aanpassingskosten.

Keramische steenstrips
Keramische steenstrips zijn dunne platen gemaakt van keramisch materiaal die worden gebruikt als een decoratieve en isolatie-techniek voor buitenmuren van gebouwen. Deze strips worden vaak gezien als een alternatief voor natuursteenstrips, omdat ze licht van gewicht zijn, minder kwetsbaar, en vaak goedkoper dan natuursteen. Keramische steenstrips kunnen worden geëffend en gesneden voor een perfecte pasvorm en kunnen in verschillende kleuren en texturen worden geproduceerd om de natuursteen te imiteren.

Minerale steenstrips
Minerale steenstrips zijn dunne platen gemaakt van minerale materialen zoals gips of cement, die worden gebruikt als een decoratieve en isolatie-techniek voor buitenmuren van gebouwen. Minerale steenstrips zijn onderhoudsarm, duurzaam en lichtgewicht. Minerale steenstrips kunnen worden geëffend en gesneden voor een perfecte pasvorm, en kunnen in verschillende kleuren en texturen worden geproduceerd om de natuursteen te imiteren.

Stuc- en spuitwerk

Stucwerk Er zijn verschillende soorten stucwerk, zoals sierstuc, spachtelputz en gipsstuc Sierstuc is meestal gebruikt voor decoratie, terwijl spachtelputz en gipsstuc voornamelijk worden gebruikt

Bekijk deze dienst

Binnenwanden en plafonds

Binnenwanden zijn wanden die zich binnen een gebouw bevinden en die worden gebruikt om ruimtes van elkaar te scheiden Binnenwanden kunnen worden gebouwd van verschillende materialen, zoals hout,

Bekijk deze dienst

Akoestiek

Akoestiek in de bouw is de toepassing van akoestische principes bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen Het doel is om een optimale geluidskwaliteit te creëren in een ruimte, zodat het geluid

Bekijk deze dienst