Stuc- en spuitwerk

Stucwerk
Er zijn verschillende soorten stucwerk, zoals sierstuc, spachtelputz en gipsstuc. Sierstuc is meestal gebruikt voor decoratie, terwijl spachtelputz en gipsstuc voornamelijk worden gebruikt om oneffenheden in muren en plafonds glad te maken. Onze stukadoors werken op elke ondergrond en werken ze af met een gips- of een cementgebonden product. De wanden en plafonds kunnen we sausklaar afleveren en daarna geheel naar wens afwerken. Denk bijvoorbeeld aan sierpleister aanbrengen, Italiaans stucwerk of betonlook.

Sierpleister
Sierpleister wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Sierpleister kan in verschillende patronen en texturen worden aangebracht, zoals golven, rimpels, reliëfs of andere patronen. Het kan ook in verschillende kleuren worden geverfd of gespoten. Het wordt vaak gebruikt voor het creëren van een specifiek uiterlijk of sfeer in een ruimte.

Italiaans stucwerk
Italiaans stucwerk is een techniek die wordt gebruikt om decoratieve patronen op muren en plafonds te creëren. Het is afgeleid van de stucwerktechnieken die in de Renaissance in Italië werden gebruikt. Italiaans stucwerk maakt gebruik van een mengsel van gips, marmerpoeder en kleurstoffen. De techniek is gericht op het creëren van gedetailleerde patronen zoals bloemmotieven, geometrische vormen, sculpturen en reliëfs. Het wordt vaak gebruikt in historische gebouwen en monumenten, maar ook in moderne interieurs voor een klassieke of luxueuze uitstraling.

Betonlook
Betonlook stucwerk is een techniek waarbij een mengsel van stucmortel wordt aangebracht op een oppervlakte om deze een betonnen uiterlijk te geven. De stucmortel wordt vaak in lagen aangebracht en daarna bewerkt met een structuurroller of een borstel om een ruwe, betonnen textuur te creëren. De kleur van de stucmortel kan ook worden aangepast om de betonnen uitstraling te versterken, bijvoorbeeld door het mengen van grijze pigmenten. Dit techniek wordt vaak toegepast in moderne interieur en exterieur ontwerp voor een industriële look.

Stukadoren van buitengevels
TBOR Afbouw heeft ook veel ervaring in het stukadoren van buitengevels. Stukadoren van buitengevels is een techniek waarbij stucmortel wordt aangebracht op de buitenmuren van een gebouw om deze te beschermen tegen weersinvloeden en tegelijkertijd de esthetische uitstraling te verbeteren. De stucmortel wordt aangebracht op een dunne laag en gladgestreken. Hierdoor krijgen de muren een strakke en egale uitstraling en beschermen tegen vochtintrekking, wind, regen en andere weersinvloeden. Bovendien kan stucwerk ook isolerend werken. Er zijn verschillende soorten stucwerk geschikt voor buitengevels, zoals silicatenstuc, minerale stuc en acrylstuc.

Spuitwerk
Spuitwerk is een techniek waarbij een stucmortel of andere afwerkingsmaterialen, zoals gips of een spuitpleister, worden aangebracht met een spuitpistool. Dit maakt het aanbrengen van het materiaal sneller en efficiënter dan wanneer het met een kwast of roller wordt aangebracht.

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is een techniek waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht op de buitenmuren van een gebouw om het verlies van warmte te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen

Bekijk deze dienst

Binnenwanden en plafonds

Binnenwanden zijn wanden die zich binnen een gebouw bevinden en die worden gebruikt om ruimtes van elkaar te scheiden Binnenwanden kunnen worden gebouwd van verschillende materialen, zoals hout,

Bekijk deze dienst

Akoestiek

Akoestiek in de bouw is de toepassing van akoestische principes bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen Het doel is om een optimale geluidskwaliteit te creëren in een ruimte, zodat het geluid

Bekijk deze dienst